Pressmeddelande den 27 februari 2023

Muränan Marios hemlighet är en illustrerad kapitelbok för 6-9 år av debuterande författaren Per Anders Hovbom, som även illustrerat boken själv. Boken ges ut i februari 2023 och är ett humoristiskt äventyr. Senare kommer även en bilderboksversion.

– Det ska vara lika roligt och givande för vuxna att läsa för sina eller andras barn som för barn att läsa högt eller tyst för sig själv eller andra. Oavsett ålder är det viktigt att kunna bli underhållen på individuella sätt. Genom samma eller olika formuleringar, säger Per Anders Hovbom.

Sedan 20 år driver författaren tillsammans med sin bror en design- och reklambyrå och är även delägare i Borås Cykelfabrik. Muränan Marios hemlighet är den första boken i en tilltänkt serie om Kim och Arturs samlade stordåd.

– När Kim och Artur lovar hjälpa den gamle sjömannen Rune att hitta hans husdjur muränan Mario, visar det sig att den bär på en märklig hemlighet. Vännerna kastas in i ett blixtrande äventyr med allt från trånga hissar och guppande kycklingben till sura vaktmästare och köttätande pirayor, säger Per Anders Hovbom.

Visto förlag är en del av Idus förlagsgrupp och har en bred utgivning för både vuxna och barn. Tillsammans gav Idus förlag med dess imprint Stellar och Visto förlag, ut närmare 280 titlar under 2022.