Köldhorans sång (eller balladen om den vita viskningen) är en fantasyskröna som börjar i ett sönderfruset Norrland och slutar i ett ännu kallare Alaska. Arvid Zheng Norin debuterar med en arktisk vansinnessaga i juni 2023.

– Jag har försökt skriva den värsta rövarhistoria som någonsin har ljugits ihop på en ljugarbänk norr om polcirkeln. Här finns berättelsen om Rågrizzlyn från Alaska och isbjörnen Den vita mästaren, som efter stubbryckarmästerskapet i Sibirien slår följe mot kallare breddgrader, och så den om intendenten på muséet för handgemäng i Kvikkjokk. För att inte tala om den om Mörkmården, den mörkerbest som vandrat över Alaskas bottenfrusna träsk i över 400 år, säger Arvid Zheng Norin.

Till vardags arbetar författaren som omvärldsanalytiker på Migrationsverket. Han kommer från Boden och har jobbat som journalist i Norrland, från Luleå till Gävle, och som frilansare och översättare i Kina.

– I berättelsens centrum hittar vi naturligtvis Köldhoran själv, skriven som en arktisk version av babylonska skökan. Hon kallar isbjörnsstammen till sig och manar dem till strid, säger Arvid Zheng Norin, författare till boken Köldhorans sång (eller balladen om den vita viskningen).