Pressmeddelande den 8 februari 2023

Det kommer bli bra är en självbiografisk debutroman skriven av författaren Karin Martinsson. Bokens ges ut i februari 2023 och handlar om att det trots allt går att få en hyfsad uppväxt trots våld i hemmet.

– En aktuell fråga idag är hur barn påverkas när det förekommer våld mellan föräldrarna. I min bok har jag beskrivit den situationen inifrån, vad som hände när jag såg pappa slå mamma, säger Karin Martinsson.

Författaren arbetare tidigare som ekonom och administrativ chef. Idag är hon pensionär med ett stort intresse för politik, mänskliga rättigheter och klimatomställningen.

– Allt under min uppväxt var inte problematiskt, det fanns också mycket positivt i min uppväxt under sextiotalet, som präglades av framtidstro. Kvar finns en ångest över att jag som barn inte kunde hjälpa och stötta mamma, säger Karin Martinsson.

Visto förlag är en del av Idus förlagsgrupp och har en bred utgivning för både vuxna och barn.
Tillsammans gav Idus förlag med dess imprint Stellar och Visto förlag, ut 280 titlar under 2023.