Enita, det finns hopp är en roman av författaren Elisabeth Hultgren. Boken ges ut i juni och skildrar en uppväxt i fattigdom, med både svårigheter och möjligheter.

– Även om världen runt om huvudkaraktären är orättvis och tuff så finns det kärlek och vänskap som kan vara en drivkraft. Enitas liv visar att det gäller att inte ge upp utan att det är värt att kämpa, säger Elisabeth Hultgren.

Författaren har tidigare arbetat som språklärare i engelska, spanska och svenska, men numera njuter hon av livet som pensionär. Hon är även ute och föreläser i skolor och andra organisationer.

– Jag hoppas att min bok kan öka förståelsen för barn och ungdomar som växer upp i utanförskap och fattigdom. Att tillhöra ett samhälle och ändå inte tillhöra det skapar rotlöshet och identitetskris vilket man behöver hjälp att bearbeta. Jag hoppas också att min bok kan ge vilja och styrka till läsare som behöver förändra sin egen situation precis som Enita. Sist men inte minst önskar jag att en lättläst bok ska kunna öka läslusten hos många ungdomar.