Skapa effekt : med lärande som motor är en handbok om ledarskap och verksamhetsutveckling, skriven av Hanna Forsberg och Mathias Garhed. Boken ges ut i juni och innehåller verktyg och råd för hur man skapar positiv förändring. 

– Förändring kan vara knepigt och nya utmaningar dyker upp efter hand. Tanken är att boken är den guide som läsaren inte bara tar till hjälp för att förbereda sig inför ett utvecklingsarbete, utan också kommer tillbaka till igen och igen. Verksamheter förtjänar att blomstra och i slutändan handlar det om att få individer och samhället att må bra, säger Hanna Forsberg.  

Till vardags arbetar Hanna Forsberg som kursutvecklare och koordinator vid Försvarshögskolan. Detta är hennes debut som författare. Mathias Garhed är verksamhetsutvecklare, polis och entreprenör.  

– Jag vill bidra till andras utveckling, från individ, team till organisation. Genom att frigöra potential når vi längre i riktning till våra mål. Det skapar mer energi till det som är viktigt. Min förhoppning är att boken ska bidra till nya tankar, nyfiket utforskande och brantare utvecklingskurvor, säger Mathias Garhed.