Margareta Sarri

Tjo tjim och en bit mat – om matkultur och folkliga nöjen från förr

Margareta Sarri

Tjo tjim och en bit mat – om matkultur och folkliga nöjen från förr

Så har helger firats i alla tider. Nya traditioner tillkommer vartefter, men den här boken handlar om de gamla från förr, undantaget de kuriösaste som fettisdagskokning av hjärtsäckar fyllda med talg. Men det ska, då som nu, vara primörer till pingst, kräftor i augusti och fågel i november. Och sill; ständigt denna sill. Här blandas skratt och skoj med allvar och det godaste goda. Väl bekomme!

119.00 kr

224 i lager

Tjo tjim och en bit mat – om matkultur och folkliga nöjen från förr

Så har helger firats i alla tider. Nya traditioner tillkommer vartefter, men den här boken handlar om de gamla från förr, undantaget de kuriösaste som fettisdagskokning av hjärtsäckar fyllda med talg. Men det ska, då som nu, vara primörer till pingst, kräftor i augusti och fågel i november. Och sill; ständigt denna sill.

Utöver en särskild meny har varje storhelg förknippats med både lek och högtid som att spöka och skrämmas, grensla en kvast, ge gåvor och demonstrera mot samhällets orättvisor. Än idag hoppar vi som små grodor runt en blomsterprydd stång, leker tomte i december och raskar över isen på julgransplundringar medan 1:a maj-tåget, i takt med tiden, lite varstans blivit mer av familjefest än protest.

Här blandas skratt och skoj med allvar och det godaste goda.

Väl bekomme!Provläsning
: Tjo tjim och en bit mat – om matkultur och folkliga nöjen från förr


Pressmaterial omslagsbild: 9789178850617
Pressmaterial författarbild: 
Margareta Sarri   

Författare: Margareta Sarri
Illustratör: Margareta Sarri
ISBN: 9789178850617
Bandtyp:

Mjuka pärmar


Antal sidor:

240

  • Order packas nästkommande vardag.
  • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
  • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

1 recension av Tjo tjim och en bit mat – om matkultur och folkliga nöjen från förr

  1. Marias bokhylla

    Tjo tjim och en bit mat : om matkultur och folkliga nöjen från förr passar som handen i handsken för den som är intresserad av mat, mathistoria eller folkhistoria. Margareta Sarri guidar oss genom olika högtiders historia och traditionell mat från dessa tillfällen, med recept och tillagningsmetoder. Vissa recept är väldigt enkla och vissa mer komplicerade, som det så ska vara. Efter vissa kapitel finns också möjligheten att skriva egna anteckningar.

    För mig är det främst historien kring traditionerna som jag tycker om att läsa, matlagning har aldrig varit mitt största intresse, men samtidigt är det roligt att se vilka recept som tagits med. Det är en bra blandning av ingredienser och maträtter/efterrätter, men som den sockerråtta jag är, är det efterrätterna som verkar extra inbjudande.

    […]

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.