Som vanligt, Einar?

Som vanligt, Einar?

Det är rast i skolan. Alla barn spelar fotboll eller klättrar på stora stenen. Som vanligt. Men inte Einar. Han vill hellre vara i sin...

119.00 kr

522 i lager

Det är rast i skolan. Alla barn spelar fotboll eller klättrar på stora stenen. Som vanligt. Men inte Einar. Han vill hellre vara i sin koja. I kojan är det lugnt och tyst, men det kan bli rätt ensamt ibland. Einar önskar att han hade någon kompis med sig i kojan, någon som också ville ha det lugnt och tyst. Plötsligt hörs ljud utanför kojan. Einar tror att det är fröken som ska fråga varför han sitter därinne alldeles ensam. Men det är inte fröken. Det är Sandrine.

Som vanligt, Einar? är en varm och vardagsnära berättelse om att våga vara den man är.

Författare: Eva Arnström Sundman
ISBN: 9789178854882
Bandtyp: Hårdinbunden med 32 sidor
ProvläsningSom vanligt, Einar?
Passar åldern: 3–6 år


Pressmaterial omslagsbild: 9789178854882 
Pressmaterial författarbild: 
Eva Arnström Sundman 

ISBN: 9789178854882
 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

3 recensioner av Som vanligt, Einar?

 1. Eva Arnström Sundman

  Som vanligt Einar? är en berättelse i vardagsmiljö om de tysta barnen, om de som drar sig undan fart och höga ljud, som sätter sig lite utanför och hellre lyssnar men som har massa kunskap inom sig. (…) Det är en fin och varm berättelse om ett tyst barn och om vänskap. En berättelse som jag hoppas kan öppna upp för samtal i barngrupper om våra olikheter, om vänskap och en bok för de tysta och tillbakadragna barnen att få känna igen sig i. Illustrationerna visar Einars fantasivärld och vad han tänker på där i sin koja, de visar hur barn närmar sig varandra och hur de stöttar varandra. Barnen i klassen har olika hudfärger och fint också att huvudpersonerna får vara en kille och en tjej som hittar varandra och blir vänner.
  @barnbokstips

 2. Eva Arnström Sundman

  @barnboksrecensioner skriver:

  Einar tillbringar rasterna i skolan på egen hand. Helst i sin koja där det är lugnt och skönt. Men ibland längtar han efter en kompis, någon att göra saker tillsammans med.
  En dag ser han Sandrine i närheten , kanske vill hon också vara i kojan? Men innan Einar hinner fråga henne är rasten slut. Vid samlingen sätter sig Sandrine bredvid Einar och när det blir rast igen och han kommer till sin koja ser han Sandrine sitta där.

  Som vanligt, Einar? är en fin bok om vänskap och om att våga vara den man är. Illustrationerna är färgstarka och tydliga och visar en härlig blandning av barn.

  Texten fungerar bra för såväl högläsning som för att läsa på egen hand.

  /Kristina Murray Brodin, författare

 3. Eva Arnström Sundman

  @barnensbokvarld skriver:

  "Som vanligt, Einar?" är en bok som tydligt visar fokus på att vara sig själv och att olikheter är bra. Jag kunde själv under läsningens gång känna igen mig i vissa delar av Einars personlighet. Han är den som inte alltid vill vara i centrum, den som inte syns eller hörs. Men bara för att man inte vill vara i centrum betyder inte det att man inte vill vara delaktig. Jag gillar hur Eva skapade en samlings situation där det var tydligt att Einar inte kände sig bekväm med att prata högt inför den stora gruppen. Men att det gick bra att viska till kompisen bredvid och på så sätt göra sin röst hörd och få känna sig delaktig i sammanhanget.
  (…)
  I det stora hela är boken väldigt fin och Einars personlighet lyser starkt igenom. (…) Illustrationerna speglar även en mångkulturell miljö vilket även skapar en större meningsfullhet för barn med etnisk bakgrund att känna igen sig i, och även där känna en tillhörighet.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.

Artikelnr: 9789178854882 Tag: