Edgar Weibull

Sken genom solen

Edgar Weibull

Sken genom solen

En historia som fascinerat mig ända sedan min uppväxt handlar om granitlasset i Klintaskogarna. Jag hörde historien först när jag var i skolåldern på 1960-talet...

169.00 kr

764 i lager

En historia som fascinerat mig ända sedan min uppväxt handlar om granitlasset i Klintaskogarna. Jag hörde historien först när jag var i skolåldern på 1960-talet och sedan dess har den etsat sig fast i mitt minne. Det har varit svårt att släppa den dramatiska berättelsen ur tankarna. Alltihop tar sikte på ett havererat granitlass på den småländska landsbygden mitt under nödåren i början av förra seklet. När granitlasset först rämnar under sommarnattens mörka timmar och sedan återupptäcks stående uppe på vägen igen till allas förvåning i gryningen dagen efter triggas mystiken igång i hela bygden. I min roman skildrar jag vad som utspelar sig i skogarna runt omkring Malaberg, gården där jag själv växte upp och där hela bygden ställer upp mangrant för att lösa mysteriet. En mjölnarson, Axel på Kvarnen, spelar en särskilt stor roll i skapandet av mina brådaste lingonhistorier, eftersom denna hedersman är en av de som hamnar mitt i händelsernas centrum när granitlasset havererar vid Trilla Ner, som vägkröken kallas ett stenkast från Malaberg.

Kvarnstenarna från den näraliggande kvarnen, där Axel på Kvarnen växte upp under fattiga förhållanden, står ännu vid stugväggen som ett minne av de uppseendeväckande händelserna. Idag är det hundra år sedan kvarnstenarna hamnade vid stugväggen och dramatiken kan återupplevas som ett minne i min roman.

Detta är Edgar Weibulls debutbok som författare. Han har under många år verkat som journalist i Smålandsbygden och ofta skrivit bygdeberättelser. Här kommer första utgåvan i bokform.

 

Författare: Edgar Weibull


Pressmaterial omslagsbild: 9789178854219

 

Författare: Edgar Weibull
ISBN: 9789178854219
Bandtyp:

Mjuka pärmar


Provläsning: Sken genom solen
Antal sidor:

233

  • Order packas nästkommande vardag.
  • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
  • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

1 recension av Sken genom solen

  1. Ann

    En fantastisk historia skriven av en mycket engagerad författare med stor kännedom och erfarenhet av skrivande och folkliga historier. Som kan konsten att berätta historier på ett levande sätt och med stor humor.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.