San Guerber

San Guerber

Skriv en recension
– Nej. – Va? Johan vände sig förvånat om. – Vadå nej? – Nej, jag vet inte vad en tuggummiautomat är för något. Johan Gerbera suckade och skakade...

159.00 kr

758 i lager

– Nej.
– Va? Johan vände sig förvånat om.
– Vadå nej?
– Nej, jag vet inte vad en tuggummiautomat är för något.

Johan Gerbera suckade och skakade på huvudet. Jovisst, allt var egentligen bara bra. Han trivdes på jobbet och hade både intressanta arbetsuppgifter och trevliga kollegor. Men var kom alla okunniga nyanställda ifrån och varför skulle han ansvara för deras utbildning? Kunde det bli värre? Det kunde det, mycket värre.

Smällen som kom helt oväntat bara någon vecka senare kändes i hela kroppen och rev upp hans trygga tillvaro. Plötsligt stod han där helt förvirrad och allt annat än stadigt. Därefter kom svängningarna fort, en efter en, och de skulle i grunden förändra hela hans liv.

Mitt i röran kände han ett starkt behov av att få stanna till och tänka igenom hur han ville leva livet framåt. Han insåg att världen på många olika sätt var större än Linköping. Varför inte använda språkresan till Spanien till att bli en nystart, livet 2.0. Vid besöket i en liten och förfallen spansk stad med nästan samma namn som han själv, San Guerber, fick han lära sig att även små orter kan ha stora värden. Var det 2.0?

”Boken vänder sig till en läsare som vill ha enkel underhållning med en ovanlig inramning.” – Lektör Katrine Hamori, BTJ-häfte 3:2022

Författare: Peter Rönnlund
ISBN: 9789178856459
Bandtyp: Mjukinbunden med 332 sidor
ProvläsningSan Guerber


Pressmaterial omslagsbild:  9789178856459
Pressmaterial författarbild: 
Peter Rönnlund

ISBN: 9789178856459
 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

1 recension av San Guerber

 1. Marias bokhylla

  2,5/5

  När Johan Gerbera oväntat får sparken från sitt jobb skakas han i grunden. Men, eftersom han har fått en ganska bra fallskärm och får pengar från oväntat håll, bestämmer han sig för att han lika gärna kan tillbringa tiden någon annanstans än Linköping. En språkresa till Spanien kanske helt enkelt kan bli hans nystart i livet?

  Jag tycker om grundidén med den här boken och det är en lättläst bok som flyter på. Däremot har jag stora problem med att jag inte tycker att det finns någon slags motgång. Johan får visserligen sparken, men direkt efteråt löser det sig för honom på ett mer än fantastiskt sätt och sedan går tåget från klarhet till klarhet rakt igenom hela boken.

  Något jag tycker om är att man får följa Johan i hans vardag och att se den genuina kärlek han känner för den lilla byn San Guerber, som beskrivs på ett så fint sätt att jag direkt vill boka en resa dit.

  Språket är lättsamt och boken läses, som redan skrivet, på ett väldigt lätt sätt. Det är kanske inte den mest actionfyllda boken men det är en lågmäld och mysig roman om att hitta ett nytt sätt att leva på efter att allt ha ställts på ända, och att våga ta steget.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.

Artikelnr: 9789178856459 Kategorier: , Taggar: