Mörkt paradis

Mörkt paradis

Skriv en recension
Inlåst. Dehumaniserad. Dödsdömd.   I en mörk version av en nära framtid har människans värld gått under. En ny okänd art har tagit över Europa...

169.00 kr

48 i lager

Inlåst. Dehumaniserad. Dödsdömd.  

I en mörk version av en nära framtid har människans värld gått under. En ny okänd art har tagit över Europa och återstoden av mänskligheten hålls fångad på olika gårdar.

På gården som kallas för Uppfödningen växer M24 upp under brutala och hemska förhållanden. Hon vet inte vem hon är eller var hon kommer ifrån men flyktiga minnen påminner henne om att hon en gång levt i frihet. Tillsammans med sina vänner gör hon allt i sin makt för att överleva. Blir man bortförd från gården är det mot en säker död.

När tiden börjar rinna ut måste hon välja: att acceptera sitt öde eller att försöka ta sig ut. Hur långt är hon beredd att gå för sin och andras frihet? Och vad finns egentligen kvar av mänskligheten utanför fiendens gårdar?

Läsaren möter en vacker men brutal värld, full av äventyr och skrämmande mörker. Men där uppstår även kärlek och vänskap. Endast en sak är säker i detta mörka paradis överlever bara den starkaste.
 

Jag älskar det! En blandning mellan Hunger Games och Apornas planet. Det är mörkt, dystopiskt och fyllt av spänning, och får en att tänka till om mänskligheten.  
LOVISA WISTRAND, FÖRFATTARE TILL ALVBLODSTRILOGIN

Det här är en otrolig spännande bok där läsaren får följa med på en fartfylld resa redan från första sidan. Hernius har lyckats skapa en mörk värld som både lockar och skrämmer.
ELZAS BOKHYLLA

Tänk att få vara medresenär i en dystopi så svindlande som denna!
EMMA VÅGERÖ, @LOVEOFBOOOKS

Författare: Maria Hernius
ISBN: 9789178852819
Bandtyp: Danskt band med 384 sidor
Provläsning: Mörkt paradis

Lärarhandledning: Ladda ner


Pressmaterial omslagsbild: 9789178852819
Pressmaterial författarbild:
Maria Hernius

ISBN: 9789178852819
 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

1 recension av Mörkt paradis

 1. Marias bokhylla

  Världen som vi känner den har gått under och en okänd art har tagit över Europa. Den håller de flesta som återstår av mänskligheten fångade på olika gårdar, där de används till olika saker. M24 växer upp på vad som kallas för Uppfödningen, men när hon blir äldre riskerar hon att försvinna iväg från Uppfödningen och vad som kan antas vara en säker död. Hon måste ta ett beslut. Ska hon acceptera att det är så här livet ser ut? Eller ska hon kämpa och försöka fly, kämpa och kanske lyckas bli fri? Men frågan är om det ens finns något kvar av mänskligheten utanför gårdarna, och om det finns något liv att tala om ens där.

  Det är en dyster framtid som möter oss i Maria Hernius debutroman och jag tycker att det är en spännande grundidé som jag inte känner igen trots att jag läst en hel del dystopier å det senaste. Persongalleriet är relativt litet och det är inte så konstigt eftersom det är M24 och de personer som är runt henne som vi träffar. Mänskligheten är inte särskilt stor heller, så det kan ju inte vara mängder av karaktärer. Jag tycker om M24 som huvudperson för hon har sina problem och brister, men samtidigt besitter hon en viljestyrka och kämpaglöd som är beundransvärd när det kommer till allt hon utsätts för.

  Något jag verkligen gillar är att det dröjer en hel del tid innan jag får läsa om vad det egentligen var som drabbade världen och gjorde att mänskligheten sattes i underläge och hamnade i det rådande läget och det är verkligen en tankeställare att läsa eftersom jag blir så förskräckt över hur M24 och hennes kamrater behandlas av varelserna på gårdarna.

  Språket är bra och lättläst. Det flyter hela tiden på väldigt bra och eftersom det är så spännande finns det väldigt lite transporttid där det inte händer så mycket. Antingen är det actionfyllt i handling, eller i M24:s tankar. När slutet kommer är det väldigt spännande och upprivande, och även om just det här kapitlet känns avslutat och utan löst hängande trådar, finns det också en öppning för en fortsättning.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.

Artikelnr: 9789178852819 Kategorier: , Tag: