En bok om missförstånd och vänskap.
Vad hände dagen då hönan blåste iväg?
Författare & illustratör: Pia Nykvist
ISBN: 9789178856121
Bandtyp: Hårdinbunden med 32 sidor
Provläsning: Hönan och stormen
Passar åldern: 3–6 år
Pressmaterial omslagsbild: Hönan och stormen
Pressmaterial författarbild: Pia Nykvist
bettan_bokprataren –
En mysig och charmig bilderbok med alldeles lagom mycket text. Om hönan som hamnar på äventyr då hon blåste iväg.
Jättehärliga och inspirerande bilder med klara och trevliga färger som gör en glad. Rekomenderas.
i_min_bokhylla –
Hönan och Stormen är en supergullig bok om missförstånd och vänskap.
Med en välskriven text och härliga illustrationer har Pia Nykvist gjort en tänkvärd saga att bli glad av.
Den lilla hönan Solnäbb är alltid glad och har många lekkamrater på gården, det enda Solnäbb var rädd för var bondens hund. Vad händer dagen då hönan blåste iväg?
Med skratt och lagom spänning för små barn får vi följa den lilla hönan under en oväntad händelse som ändrar på hela tillvaron.
Pia Nyqvist har verkligen en fin berättarröst och har gestaltat den lilla hönan med en stor portion kärlek. En bok alla barn kommer älska och vilja höra om och om och o igen.
ninasbokhylla –
En bok om vänskap, rädsla, missförstånd och förutfattade meningar.
En fin bok med fantastiska illustrationer där du riktigt kan känna när vinden blåser i håret (eller fjädrarna). Du upplever även känslan av att hunden Ella känner sig skamsen och glädjen när Solfjäder kiknar av skratt. Ansiktsuttryck och kroppsspråk i illustrationerna säger allt!
Ett kul inslag är även text och bild i slutet av boken om hur denna berättelse kom till.
tant_edna –
Det här är en lättsam och enkel berättelse för de yngre barnen. Det är en berättelse om en höna och en hund, om missförstånd som lätt händer och om vänskap. Berättelsen är mysig och temat viktigt. Språket är lättläst, handlingen tydlig och bilderna illustrerar händelserna på ett bra sätt.
Men, det känns som att jag läst samma berättelse flera gånger förr. Alltså inte helt samma, utan väldigt lika, och därför hade jag önskat mig något lite extra eller nytt.
Ett plus vill jag dock ge för slutet. På sista sidan berättar författaren hur idén till boken kom till henne. Hon visar en tavla som inspirerade henne och ber läsaren/barnen att kika på tavlan och undersöka vad de ser, om de kanske hittar en egen berättelse där. Det var ett uppskattat inslag och vi kikade och undersökte den länge för att se vad vi kunde hitta.
lararehansdotter –
Boken är lättläst och har många fina illustrationer. Det är en bok som jag som pedagog tyckte mycket om. Dels för att den är lagom lång och dels för att den öppnar upp för många fina och kloka tankar och samtal. Boken har en given plats i klassrummets bibliotek.