Hanna Nielsen

En överlevnadsguide för Ruvare

Hanna Nielsen

En överlevnadsguide för Ruvare

Om vi lyckas nu  blir det en bebis i mars.   Jag säger det till Fabian fast jag vet att han tycker  det är dumt att...

169.00 kr

410 i lager

Om vi lyckas nu  blir det en bebis i mars.  

Jag säger det till Fabian fast jag vet att han tycker  det är dumt att tänka så. Det är så mycket som jag låter  bli att säga att jag tänker, fast jag tänker det hela tiden.   Jag förstår inte hur Fabian inte kan tänka på det.

Att bli med barn verkar vara så enkelt. Hela tiden hör man ju om små olyckor som blev jollrande bebisar, och historier om hur vi bara slutade med p-piller och blev gravida första månaden .  Men om oss andra, som det inte går lika lätt för, berättas inga historier vid fikaborden och därför är det lätt att känna sig ensam när man genomgår ofrivillig barnlöshet.  När jag och min sambo försökte bli med barn, och inte lyckades, öppnades en helt ny värld för mig. Jag letade överallt efter tips och råd för hur jag skulle ta mig igenom den här tuffa tiden och efter någon som kände som jag.

En överlevnadsguide för ruvare hoppas jag för många blir den handbok jag själv saknade under min tid som ofrivilligt barnlös.

Hanna Nielsen är en av skaparna av podcasten Ruvarpodden (2017) som, tillsammans med gäster, diskuterar det viktiga ämnet ofrivillig barnlöshet.

Författare: Hanna Nielsen

Författare: Hanna Nielsen
ISBN: 9789178854066
Bandtyp:

Hårda pärmar


Provläsning: En överlevnadsguide för Ruvare
Antal sidor:

100

 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

10 recensioner av En överlevnadsguide för Ruvare

 1. Barnlängtare

  Äntligen! Podden är fantastisk så jag räknar med att boken också är det!

 2. Nartreskablifyra

  Har precis börjat läsa boken och blir så rörd! Hanna lyckas sätta ord på känslostormen som är IVF. Man är där i rummet med henne och Fabian, vid äggplocket, man känner oron och hoppet på samma gång. Denna bok kommer definitivt vara min bästa och närmaste vän under vår IVF för syskon! Tack Hanna för att du har skrivit denna bok!

 3. Syskonförsök

  Har aldrig känt mig så ensam som när vi gjorde vår IVF, de är sååå skönt att känna igen sig i princip allt som Hanna skriver och att känna att man inte är ensam. Och hur bra hon beskriver allt! En jättebra och viktig bok, som jag har väntat länge på!

 4. Erika

  Blir så rörd av boken! Hon beskriver så himla fint om hema processen och alla känslor. Underbar bok för insikt kring processen, att sätta i handen på människor omkring en ofrivilligt barnlös, för att känna med henne och alla barnlösa!

 5. Johanna

  Väldigt bra stöd och fin bok om kampen som ofrivilligt barnlös i IVF-resan. Rekommenderar varmt alla i samma situation att läsa den!

 6. Charlotta

  Såå bra bok! Jag sträckläste på en kväll. Och väldigt stor igenkänningsfaktor på många sätt, både första och andra barnet. Jag lyssnade på podden under vår första ivf resa och den gjorde att jag kände mig lite mindre ensam i den tuffa tid som var då. Hanna sätter ord på de känslor och tankar som jag också kände när jag var mitt i ivfprocessen. Tack Hanna för att du har skrivit denna bok, den kommer att hjälpa många tjejer när de genomgår den tuffaste perioden i livet som ofrivilligt barnlös.

 7. Helena

  Är en trogen lyssnare sedan långt tillbaka, och trots att jag personligen inte genomgått IVF och kan sätta mig in i dessa personers situation till fullo, så har alltid dessa ämnen om barnlängtan alltid legat mig varmt om hjärtat och berör mig oerhört. Är så himla glad att jag fått chansen att ge denna boken som en gåva till en nära vän som går igenom en väldigt tuff period just nu, och jag är säker på att den kommer att ge henne någon form av trygghet och gemenskap. För podden har berört mig enormt och jag vet att den gör det för väldigt många.

 8. Rosie

  Jag är så glad att jag via Ruvarpodden hittade till denna bok. När man är mitt i denna omtumlande resa behöver man ha berättelser att känna igen sig i. I denna fina, lättlästa bok som ändå skildrar ett oerhört svårt ämne varvas fakta med självupplevda beskrivningar om hur en IVF-resa kan gå till. Det bidrar till hopp mitt i all misströstan. TACK, Hanna, för att du skrivit denna viktiga bok!

 9. villhabarn.se

  Hanna beskriver boken som den hon själv saknade när hon försökte bli gravid och jag håller med, denna boken hade även jag önskat mig när jag själv var i den situationen. Boken är lättläst och i små kapitel som utan problem kan läsas var för dig. Den gör skäl för sitt namn som överlevnadsguide, lätt att ha med, plocka fram och läsa ett stycke när det känns ensamt och tungt.
  Ett plus för listan med tips på vad man kan göra när man ruvar då den tiden tenderar att bli lång och jobbig. För all del tror jag att många av tipsen kan fungera som tips på tidsfördriv även om man inte ruvar, till exempel när man väntar mellan två behandlingar och man behöver skingra tankarna.
  Med fördel kan boken lämnas till närstående, för att få en förståelse för vad det är man går genom. Här får de läsa om känslor, fakta, tips och råd på ett lättillgängligt sätt.

  Hela recensionen finns på villhabarn.se

 10. Anne-May

  Fantastisk fin bok som är ett enormt stöd för mig just nu under min första IVF samt som ofrivilligt barnlös sedan tre år tillbaka. Jag känner mig mindre ensam, det är tröstande att läsa om solskenshistorier och man känner igen sig sååå mycket. Jag har fått mycket mera hopp och pepp nu tack vare boken samt tack vare Hanna och Annicas podd, Ruvarpodden. Lyssnar om den nu för andra gången. Tack Hanna för den här boken. Tack för att du lyfter ämnet barnlöshet och IVF och kommer med tips. Rekommenderar verkligen denna bok!

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.