Du kunde ha varit jag

Du kunde ha varit jag

Under tre dagar var jag och fotografen Peter Anand Ullberg ute på Stockholms gator och frågade människor vi mötte om de hade erfarenhet av psykisk...

100.00 kr

528 i lager

Under tre dagar var jag och fotografen Peter Anand Ullberg ute på Stockholms gator och frågade människor vi mötte om de hade erfarenhet av psykisk ohälsa, egen eller som anhörig, och om de ville vara med i ett fotoprojekt. Vi mötte mannen med heroinmissbruk som tyckte han var för ful för att bli fotograferad, mannen som sopade gatan och blev glad över att få vara med, poeten och författaren, fashionistan och många anhöriga till någon med psykisk ohälsa.

Vi möte programledaren på tv, ekonomiprofessorn, de hemlösa, en nyanländ kille från Afghanistan med sina kompisar som bott här längre, några unga på väg till Pridefestivalen … Psykisk hälsa berör oss alla. Med denna bok vill vi visa att när det gäller psykisk ohälsa, är vi alla bara människor som kämpar här på jorden. Kanske är din granne, den som sitter bredvid dig på bussen eller någon du möter på gatan drabbad. Vad vet vi om vad människor tampas med i sina liv?

När vi skulle fotografera på Stureplan, hade vi planerat att stå under Svampen. Men när vi kom dit låg det två hemlösa där i sina sovsäckar. Min första tanke var ”åh nej, varför ligger de här!”, men de klev snabbt upp och hjälpte oss att hålla fotolamporna i blåsten. De blev en del av vårt team och alla personer vi fotograferade, presenterade de sig för. Från hemlösa i sovsäckar till medmänniskor på mindre än tio minuter. Så kan en främling komma att bli ens bästa vän.

I denna bok har vi valt att inte skriva ut vem som är vem. De är alla bara människor. Som du och jag.

Lou Rehnlund, verksamhetsansvarig Hjärnkoll Stockholm

Författare: Lou Rehnlund
Fotograf: Peter Anand Ullberg
ISBN: 9789178856411
Bandtyp: Mjuka pärmar, 70 sidor
Provläsning: Du kunde ha varit jag

ISBN: 9789178856411
  • Order packas nästkommande vardag.
  • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
  • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Du kunde ha varit jag”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.

Artikelnr: 9789178856411 Kategorier: , Tag: