Det förlorade svärdet

Det förlorade svärdet

När Timothy Scotts och Anna Calors andra sommarlov äntligen börjar har de ännu inte fått någon inbjudan till världen Innanför. Varför har inte papegojan Hyacintara...

139.00 kr

99 i lager

När Timothy Scotts och Anna Calors andra sommarlov äntligen börjar har de ännu inte fått någon inbjudan till världen Innanför. Varför har inte papegojan Hyacintara synts till?

Den förskräcklige prins Lourmâel har växt sig allt starkare sedan han återtog den försvunna färgen och när Timothy luras in i det övergivna grannhuset visar det sig att mörkret nått Utanför.
    Väl i Innanför återförenas Timothy och Anna med alla sina vänner och genom färgfyllda äventyr fortsätter de kämpa för att bli svärdsmagiker. 

En morgon ser Timothy en svart regnbåge resa sig över hamnstaden Grejbse, är det tecknet för mörkret och Lourmâels återkomst? Då kaptenen är försvunnen och styrmannen tvivlar blir det upp till Timothy och hans vänner att finna svaret.

Det förlorade svärdet är del 2 av serien Sagan om världen Innanför del 1 hittar ni här: Den försvunna färgen


Författare:  Johan Edfeldt
ISBN: 9789178852604
Bandtyp: Hårdinbunden med 336 sidor
ProvläsningDet förlorade svärdet
Passar åldern: 9–13 år

Har fått litteraturstöd från Kulturrådet! 


Pressmaterial omslagsbild: 9789178852604
Pressmaterial författarbild: 
Johan Edfeldt

ISBN: 9789178852604
 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

5 recensioner av Det förlorade svärdet

 1. Gustavs Bokhylla

  Gustav 10 år:Vi läste andra boken i serien Sagan om världen innanför. Man kan läsa den fristående men jag rekommenderar att ni börjar med Den försvunna färgen.Det är en ganska spännande bok med flera annorlunda ord och namn. Den är också vanlig. Handlar om barn på äventyr. Det finns en trollkarl , magi och det goda och det onda.Timothy’s föräldrar dog i kriget och hans morfar blir påmind om kriget när de gör sig redo för att sätta på sig rustning. Det finns två världar som heter Innanför och Utanför. Hela serien handlar om färg och att det inte är färg. Ni kommer lära er mycket om färg.Jag tror att författaren läst Harry Potter. Philip 8 år:Jag tyckte att det var en ganska spännande och bra bok. Tänk att få vara i olika världar. De reser till olika öar i boken också och går i spännande gångar.

 2. Gustavs bokhylla (del 2)

  AC (mamma):Vi får resa in i magins värld. Lär oss om färger och följer Timothys och Annas vardag i skolan och i de olika världarna. De färdas ofta på båt och vi lär oss spännande ord. Boken handlar även mycket om vänskap och kärlek till sin morfar.En fin kapitelbok som kan läsas fristående.

 3. Lanny

  Mycket bra skriven, precis som den förra boken. Lite mer action och spänning, men samma Innanför-anda. I vissa delar påminde den om Harry Potter. Allt hänger ihop och är logiskt, till skillnad från många andra fantasy-serier och böcker. Jag rekommenderar böckerna till barn i min ålder, alltså runt 10 år. Jag ska njuta av att läsa fler av dessa. Garanterat 5 stjärnor

 4. @i_min_bokhylla

  Det förlorade äventyret är ett storslaget och färgsprakande äventyr, en bok att väcka läslusten hos varenda unge, precis som första boken.

  Välskrivet, spännande och underhållande. Livfullt och roligt med ett stänk av allvar. En bok att sluka för både vuxna och barn.

  @johan.edfeldt jag gillar inte din bok jag älskar den ännu mer än den första boken. Tack så jättemycket för att jag fick fortsätta ta del av Timothy och Annas äventyr i Innanför.

 5. @fantastiska_bocker

  Medans skolterminen närmar sig sommarlovet, väntar Timothy och Anna på brev från vännerna i Innanför men Hyacintara kommer inte. De får däremot veta mer om världen Innanför av Timothys morfar och snart är de tillbaka igen.

  När de befinner sig i hamnstaden Grejbse ser plötsligt Timothy en svart regnbåge, det är ett verkligt dåligt tecken.

  Miljöbeskrivningen är underbart målande och fantasin speglar mot Harry Potter.

  Besöket i butiken Önskedröm där jag fastnar speciellt för beskrivningen av tankefröjd…

  Ännu en härlig händelse är när de ska få sina svärd och sedan träna för att bli svärdsmagiker.

  Det finns massor med spännande möten med olika figurer/karaktärer magi och äventyr.

  Boken är en uppföljare på historien om Timothy och Anna som fått upptäcka en annan värld, Innanför, där ondskan finns i form av prins Lourmaêl. Böckerna behöver läsas i ordning, börja med Den försvunna färgen och bered er på äventyr????

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.