André Petrisson

Det angår inte mig

André Petrisson

Det angår inte mig

Vad händer när man ser allt utifrån och inte orkar engagera sig i något? Niklas jobbar som socialsekreterare men bryr sig för den sakens skull inte så mycket om sina medmänniskor. Han bor ensam. Lever ensam. Äter ensam. Han tycker sig vara ganska nöjd med sin tillvaro. Niklas kollega Viola däremot är inbiten idealist och tror på det goda i allt och alla.

150.00 kr

518 i lager

Vad händer när man ser allt utifrån och inte orkar engagera sig i något? Niklas jobbar som socialsekreterare men bryr sig för den sakens skull inte så mycket om sina medmänniskor. Han bor ensam. Lever ensam. Äter ensam. Han tycker sig vara ganska nöjd med sin tillvaro.

    Niklas kollega Viola däremot är inbiten idealist och tror på det goda i allt och alla. Hans vän Jonathan tycker däremot att samhället har utvecklat en offermentalitet och att alla ska ta ansvar för sina egna liv. Niklas orkar inte ta ställning. För det angår ju inte honom. Eller?

Det angår inte mig är en samtidsroman som utspelar sig i Göteborg och Eskilstuna. Samhällsdebatten står som bakgrund för Niklas inre resa. De många samtidsreferenserna skapar en känsla av sammanhang, vilket gör att läsaren enkelt kan relatera till bokens handling och karaktärer.Provläsning
: Det angår inte mig


Pressmaterial omslagsbild: 9789178851362
Pressmaterial författarbild: 
André Petrisson

Författare: André Petrisson
ISBN: 9789178851362
Bandtyp:

Mjuka pärmar


Antal sidor:

196

 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

3 recensioner av Det angår inte mig

 1. Olof

  Intressant och underhållande bok, med många tankar om livet och samhället vi lever i. Det är lätt att känna igen sig i boken samtidigt som den får en att fundera över sin egen roll i samhället. Även om det är tunga ämnen som diskuteras är det en riktig bladvändare. Kan bara rekommenderas!

 2. Fredrik

  Intressant nutidsgestaltning av världen, Göteborg och Eskilstuna, där aktuella problem och funderingar diskuteras. Vardagsbekymmer, funderingar kring förväntningar på hur man ska vara livets mening förekommer och gör det lätt att sätta sig in i karaktärerna. En bok som är lätt att ta sig igenom och som väcker nya tankar. Klart läsvärd!

 3. bettan_bokprataren

  En härlig debut av André. Det jag gillar mycket med berättelsen är att André låter mig kommer nära hans karaktärer och det känns att jag känner dem när jag avslutar boken. Det är riktigt roligt och spännande att följa Niklas på hans resa, hans vardagsbekymmer och funderingar kring livet och dess mening samtidigt få följa hur han utvecklas mentalt.

  Jag har läst en välskriven och ganska kort historia med ett bra språk som gör att den blir lättläst. Trots att boken bara är 191 sidor så har den ändå ett djup som ligger under ytan och skvalpar och som tar sig in i mitt medvetande.
  I vanliga fall är detta en bok jag kanske inte valt själv men jag är glad att jag fick möjligheten att läsa den.

  En reflektion
  Jag tror att André vill förmedla att vi alla kan utveckla oss och bli bättre medmänniskor oavsett förutsättningar och vad vi har med oss i bagaget.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.