Louise Brynielsson

Den fåfänga kärringen

Louise Brynielsson

Den fåfänga kärringen

Skriv en recension
Att hitta hem i sig själv, trots att man sticker ut. Enid gick fram och tillbaka. Vad skulle hon göra? Om hon berättade för Viktor...

169.00 kr

73 i lager

Att hitta hem i sig själv, trots att man sticker ut.

Enid gick fram och tillbaka. Vad skulle hon göra? Om hon berättade för Viktor att hon inte kunde göra honom stark så skulle hon bryta häxkoden. En häxa får aldrig berätta om sina svagheter för människor. Men en häxa får ju inte heller ta med sig en människa till Blåkulla! Hur hon än gjorde nu skulle det bli fel. Åh, det här är varför Urmodern alltid tjatar om att man inte ska beblanda sig för mycket med människor …

Enid är en häxa som bor i Haga i Göteborg. Hon spenderar nästan all sin tid med att göra som andra gör: dricka latte, ha på sig fina kläder och sitta på fik. Men hon har ett stort problem, hon ser inte ut som alla andra. En dag träffar hon Viktor, en vilsen nyinflyttad kille. Han sticker också ut, trots att han är människa. Varje dag är mobbarna på honom. Allt han vill är att kunna skrämma bort dem. Kanske med magi?

Den fåfänga kärringen är en varm och humoristisk berättelse om att hitta hem och att landa i sig själv, genom att sticka ut.

Författare & illustratör: Louise Brynielsson
ISBN: 9789178859085
Bandtyp: Hårda pärmar, 112 sidor
ProvläsningDen fåfänga kärringen
Passar åldern: 6–9 år


Pressmaterial omslagsbild: 9789178859085
Pressmaterial författarbild: 
Louise Brynielsson

Författare: Louise Brynielsson
ISBN: 9789178859085
 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

2 recensioner av Den fåfänga kärringen

 1. Nathalie Persson @npboktips

  Solen strålar i Göteborg och kanske lite mer över stadsdelen Haga. Enid sitter på ett av stadens cafe och tvingar i sig en latte, inte gott men trendigt.
  Enid är en häxa, men försöker smälta in bland alla andra som njuter av vårens fina väder. Hur hon än försöker så blir hon inte nöjd med sitt utseende, vildväxt svart hår, stor krokig näsa, flammiga kinder och en vårta på hakan. Enid skulle göra nästan vad som helst för att se ”normal” ut. Scarlett, Enids svarta katt tycker bara Enid är konstig som ens bryr sig om hur hon ser ut. Häxor ska se otäcka ut och tänka på att förhäxa saker och skrämma barn. Bästa stället att bo på, för en häxa är landet långt bort från alla hemska människor. Enid håller dock inte med sin katt Scarlett.
  När Enid jagar iväg några otrevliga killar som bråkar, vet hon inte att hon precis hjälpt Viktor. Viktor är nyinflyttad och blir mobbad för han sticker ut. Kan kanske Enid hjälpa Viktor bli kvitt mobbarna?

  En humoristisk, trivsam och oerhört mysig bok som tar sig an tuffa tankar om att våga vara sig själv.
  Den lite småtokiga häxan Enid gör allt för att smälta in, precis som Viktor. Här hjälper de nyvunna vännerna varandra mer än de själva anar. Våga tro på sig själv och stå upp för andra som kan ha det jobbigt. Varför är annorlunda inte bra?
  En kapitelbok som är enkel i språket och som lockar till både eftertanke och skratt.

  Charmtroll vet jag vad det är, men Charmhäxa är kanske ett nytt ord?

 2. Annas_bokhylla

  En smårolig och fantasifull bok som lockar till läsning!

  Jag har högläst boken för Thor 8,5 år, på kvällarna. En kapitelbok för åldern 6-9.

  Bilderna är verkligen härliga med en stor dos lekfullhet och glada färger. Just bilder brukar ju lite äldre barn också uppskatta, så jag är glad över att de är många illustrationer. 🧹

  Boken har ett ganska enkelt språk och är lätt för Thor att hänga med i. Men däremot har jag lite svårt med högläsningen emellanåt, jag tappar ibland flytet.

  Thor tycker om boken. Han tycker att det är bra att Viktor fick nya kompisar och att det var roligt med en katt som var knäpp på ett roligt sätt. 🐈‍⬛

  Bokens budskap är flera och viktiga. Bland annat lyfter den vikten av att få vara sig själv, att våga stå upp för mobbing och att klassisk skönhet inte är allt som räknas. Det blir många goda tankar alldeles i slutet av berättelsen, men jag hade önskat att det kom lite tidigare. Mest för att den unge läsaren eller lyssnaren ska kunna hinna landa i det goda, efter en handling med mycket orättvisor och osäkerhet.

  Jag gillar verkligen blandningen mellan sagans värld med häxa, pratande katt, Blåkulla och magi ihop med vardagen, skola och det vanliga.

  Betyg: 🦄🦄🦄🦄 (4/5)

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.

Artikelnr: 9789178859085 Kategorier: , Taggar: