DE NIO VÄRLDARNA Vanaheim & Nidavelir

DE NIO VÄRLDARNA Vanaheim & Nidavelir

Atle från Mannheim, människornas land, råkar hamna i Vanaheim, vanernas värld. Där träffar han Havdis och tillsammans ger de sig av för att finna ett...

140.00 kr

427 i lager

Atle från Mannheim, människornas land, råkar hamna i Vanaheim, vanernas värld. Där träffar han Havdis och tillsammans ger de sig av för att finna ett sätt för Atle att komma tillbaka hem. Med list och hjälp av urgammal kunskap och magi, såsom sejd, galdrar och runor, kan de navigera i en miljö som för dem är helt okänd. Med på färden kommer också några av de djur de möter och som blir viktiga för att klara den stundom gastkramande vandringens vedermödor. De lär inte bara känna varandra, utan även varelser de tidigare inte ens visste existerade. Det blir viktigt för det lilla resesällskapet att förstå hur De Nio Världarna är orienterade och vem som hör hemma var. På så vis kan de finna sin plats i det stora världsträdet samt åter bringa balans i tillvaron.

”Vanaheim & Nidavelir” är första delen i en fantasyserie om den nordiska mytologins Nio Världar. Böckerna är väl förankrade med den kunskap som finns om hur vikingatidens människor uppfattade sin existens och det universum de befann sig i.


Författare: Linnéa Jägrud 
Illustratör: Marilyn Lidebo
Formgivare: Sara Lernberger
ProvläsningDE NIO VÄRLDARNA Vanaheim & Nidavelir

ISBN: 9789178850709
Bandtyp
: Danskt band med 252 sidor


Pressmaterial omslagsbild: 9789178850709
Pressmaterial författarbild: 
Linnéa Jägrud

ISBN: 9789178850709
 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

6 recensioner av DE NIO VÄRLDARNA Vanaheim & Nidavelir

 1. Björnström

  Superbra! Fornnordisk mytologi med en ny tvist, på ett sätt som jag aldrig stött på tidigare. Ser fram emot att få läsa fortsättningen med personligheterna som jag lärt känna i den här boken!

 2. Annika Rockström

  ”De nio världarna, Vanaheim och Nidavelir” är en spännande och välskriven bok. Jag dras omedelbart in i handlingen och lär känna Atle och Havdis och tar del av deras tankar och känslor. Det levande språket och alla sinnliga intryck gör läsningen njutbar, och beskrivningen av de olika världarna är både trovärdig och tankeväckande – tänk om himlen var grön och inte blå? Hur ser vi på mäns och kvinnors roller? Varför heter saker det de gör?
  Författarens kunskap om runor, mytologi och örter ger en bas till berättelsen och en grogrund för fantasin och berättarglädjen. De djur, växter och varelser som dyker upp i boken ger spänning och magi åt berättelsen.
  Jag hade svårt att lägga boken ifrån mig när jag börjat läsa, och jag längtar efter nästa del i serien så att jag får följa med till fler av de nio världarna, och se hur det går för Havsdis, Atle och de andra följeslagarna.

 3. Norby

  Even om man er insats i nordisk mytologi er den mycket intressant att läse

 4. Stefan Fäger

  Mycket välskriven. Hjältarna känns lagom och är inte felfria med superkrafter, utan morgontrötta, griniga vid för lite sol och andra svagheter. Men med ett hjärta på rätt ställe.

  En spännande vandring melkan olika värdar, där det råder olika sätta styra på, och mycket trolldom som vår värd inte är så van vid. Natur och språk skiftar mellan värdarna, så man ställer sig filosofiska frågor, skulle himmlen vara lika vacket om den alltid varigt grön? Jag ger MVG

 5. Britt-Inger Fröberg

  Berättelsen var mycket fängslande, jag ville helst inte lägga ifrån mig boken. Fascinerande och spännande skrivet. Nu väntar jag med spänning på fortsättningen.

 6. Solveig Birgersdotter

  Det Fornnordiska / Fantasy temat lockade mig och jag blev inte besviken. Huvudpersonerna är som sagt inte felfria och lite humor vävs in här och där. Efter att ha läst sista raden längtar jag redan efter att få veta hur det går för Atle och de andra. Hoppas nästa bok kommer snart.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.